Presentació

Trobada d’Educació LPH
Participació ciutadana comunitària

Aquesta trobada és una iniciativa de participació comunitària al voltant de l’educació, una aposta pel treball col·laboratiu entre diversos actors que viuen al municipi i treballen amb infants i joves, amb l’objectiu de millorar el que sigui possible de les oportunitats educatives de les nostres filles i fills.

Des d’una perspectiva que aposti per situar l’educació al centre de l’acció política, desenvolupar el treball educatiu com una dinàmica conjunta, coordinada i transversal, amb totes les àrees municipals i entitats del poble, tenint en compte que s’aprèn i s’educa arreu; que ens n’hem d’ocupar en tots els temps vitals i espais de la vida quotidiana de la mainada, educativament.

Encara que poguéssim fer desaparèixer ara mateix tots els problemes que té l’educació avui a casa nostra, el més gran continuaria sense resoldre: què fer… d’ara endavant? Com equilibrar el que el sistema ofereix als nostres fills, i el que ells necessiten per viure, en aquesta societat sacsejada per canvis que se succeeixen cada vegada més de pressa? Perquè l’educació sempre té a veure amb el futur: preparar la canalla pel món que vindrà, i que puguin desenvolupar-se i incidir-hi.

La llei universal de l’aprenentatge diu que una persona, una institució, una societat, per sobreviure, ha d’aprendre a la mateixa velocitat que canvia l’entorn, i si vol progressar, ho ha de fer més de pressa. L’educació és la manera com una comunitat es dona forma a si mateixa. El recorregut escolar dels meus fills, s’assemblà massa al que vaig fer jo, quaranta anys enrere. I ha plogut… I la societat ha canviat. I més que canviarà. Per tant, hi ha diversos graus i angles per on abordar el tema: l’educació a Catalunya. Escoltem-nos, i aprenem… amb respecte i rigor intel·lectual. Per poder aterrar a la nostra realitat, la part del canvi que volem.

Ponents… Tres veus expertes en diferentes qüestions. Tres punts de vista: en Xavier l’Albert i en Juan.

Escoltats els ponents, la idea és obrir un debat i un intercanvi d’opinions entre el públic convidat i els ponents, moderat per en Pablo Odell.

I al final, un tercer temps amb un pica-pica de producte local de Can Cadel, de Can Carles, per intercanvis més en curt.

En la categoria “Educació” d’aquest web, trobareu informació i continguts que us poden interessar.